Eurolac Educatieve Programma’s

Onder de naam Eurolac Educatieve Programma’s biedt Eurolac Lactatiekunde een keur aan cursussen, workshops, lezingen en andere informatieve activiteiten aan voor ouders, professionele opvoeders en verzorgers en professionals in de zorg.

Webinars: Modulaire cursussen voor (aanstaande) ouders

Eurolac Educatieve Programma’s (EEPs) biedt een modualaire cursus borstvoeding voor (aanstaande) ouders over borstvoeding via een serie webinars.

Een webinar is een cursus online. Je volgt de cursus vanuit je eigen huis op je computer of ander scherm. De cursussen zijn net zo interactief als een cursus in persoon, want je kunt tijdens de presentatie de docent vragen stellen per chat.

Voorlopig staan deze modules op het programma:

 • Voorbereiding: lichaam en moeder/ouders
 • Goede start: borstvoeding direct na de bevalling en in het kraambed
 • Melkproductie: Niet te veel, niet te weinig, precies goed
 • Goed op weg: borstvoeding na die eerste week, na de eerste maand, na het eerste halfjaar en na het eerste jaar
 • Werk aan de winkel: moederschap, borstvoeding geven en een baan combineren. Over opvangmogelijkheden, kolven, bewaren en voeden
 • Hobbels in de weg: als het anders gaat dan gepland

Voor elke module kan worden gekozen uit een middag- en een avondpresentatie. De eerste module zal halverwege januari 2018 verschijnen en elke van de volgende modules steeds een maand later. Vanaf juli 2018 wordt de serie herhaald.

Deelname kost €20 per aflevering van ongeveer één à  anderhalf uur. De opname van de presentatie kan tot het begin van de volgende module opnieuw worden bekeken.

uitvoering datum en tijd titel aanmelding
16 januari om 19.00 uur
18 januari om 14.00 uur
Voorbereiding: lichaam en moeder/ouders https://www.eurolac.net/product/webinar-cursus-deel-1/
13 februari om 19.00 uur
15 februari om 14.00 uur

 

Goede start: borstvoeding direct na de bevalling en in het kraambed https://www.eurolac.net/product/webinar-cursus-deel-2/
13 maart om 14.00 uur
15 maart om 19.00 uur

 

Melkproductie: Niet te veel, niet te weinig, precies goed https://www.eurolac.net/product/webinar-cursus-deel-3/
17 april om 19.00 uur
19 april om 14.00 uur
Goed op weg: borstvoeding na die eerste week, na de eerste maand, na het eerste halfjaar en na het eerste jaar https://www.eurolac.net/product/webinar-cursus-deel-4/
15 mei om 19.00 uur
17 mei om 14.00 uur
Werk aan de winkel: moederschap, borstvoeding geven en een baan combineren. https://www.eurolac.net/product/webinar-cursus-deel-5/
12 juni om 19.00 uur
14 juni om 14.00 uur
Hobbels in de weg: als het anders gaat dan gepland https://www.eurolac.net/product/webinar-cursus-deel-6/

Prenatale borstvoeding cursussen voor ouders

Eurolac Educatieve Programma’s (EEPs) biedt een gevarieerd aanbod cursussen voor aanstaande ouders, in Helmond, op locatie bij voldoende vraag, en digitaal. In elke basiscursus wordt in het kort verteld hoe melk wordt gemaakt en wat bepaalt hoeveel melk er wordt gemaakt. Daarnaast is een vast onderdeel een korte inleiding tot biologisch normaal babygedrag wat betreft voeding en slaap. Afhankelijk van de duur van de cursus is er plaats voor onderwerpen als manieren van aanleggen en voedingshoudingen, het voorkomen en oplossen van veel voorkomende problemen in de kraamtijd, wat te verwachten na de kraamtijd, en borstvoeding als moeder en kind niet bij elkaar zijn. De doelgroep voor deze cursussen zijn aanstaande ouderparen. Dit kunnen echtparen zijn of een zwangere vrouw met de persoon die haar steun en toeverlaat zal zijn als het kindje wordt geboren en gevoed. Alleenstaande aanstaande moeders wordt sterk geadviseerd iemand te zoeken die deze rol kan vervullen. Dit kan een moeder of zus zijn, een vriend of vriendin, of een professionele doula. Cursisten die een prenatale cursus hebben gevolgd krijgen ook de mogelijkheid voor een postnatale vervolgcursus. Voor cursisten geldt een korting op de consultprijs als blijkt dat de algemene informatie voor de eigen situatie niet toereikend is. Bij elke cursus hoort een eenvoudig cursusboek (papier of digitaal). Cursisten kunnen andere uitgaven van Eurolac met korting aanschaffen en ontvangen een kortingscode voor de webwinkel. De groepscursussen worden aangeboden in een lesruimte in BCT (Bedrijvencentrum Traverse), Kasteel Traverse 90 te Helmond in de middag (15:00-17:00u of 13:00- 17:00u). Deze cursus kan elke laatste week van de maand doorgaan bij voldoende aanmeldingen (minimaal vijf paren per cursus). Voor wie Helmond te ver uit de buurt ligt, of voor wie liever in het weekend of ’s avonds wil, bestaat de mogelijkheid een cursus te organiseren op een plaats en tijd van eigen keuze. Voorwaarde is dat er een geschikte ruimte wordt geregeld met mogelijkheden voor het geven van een presentatie (beamer, digibord, Smart TV) en dat er minimaal 5 paren meedoen.

 • BASISCURSUS
 • Duur: 2 uur
 • Inhoud: Melkproductie, normaal babygedrag bij slapen en voeden,
  aanleggen en houdingen, goede raad voor de eerste week
 • Prijzen: In de lesruimte in Helmond: €30,- per paar; op locatie: €20,00 per
  paar plus reiskosten (€0,19 per km vv)
 • BASISCURSUS PLUS
 • Duur: 4 uur, in 2 bijeenkomsten van 2 uur een week na elkaar
 • Inhoud: Melkproductie, normaal babygedrag bij slapen en voeden,
  aanleggen en houdingen, goede raad voor de eerste week. Wat te
  verwachten na de eerste weken, borstvoeding als moeder en kind
  niet bij elkaar zijn
 • Prijzen: In de lesruimte in Helmond: €50,- per paar; op locatie: €40,00 per
  paar plus reiskosten (€0,19 per km vv)
 • VERVOLGCURSUS
 • Duur: 2 uur
 • Inhoud: Feedback voor cursisten onderling en beantwoorden van vragen
 • Prijzen: In de lesruimte in Helmond: €25,- per paar; op locatie: €15,00 per
  paar plus reiskosten (€0,19 per km vv)