Patroon, patron, patreon

https://www.patreon.com/gonnekevanveldhuizen

tutteren

Wat is Patreon? Zelf beschrijven ze het aldus: Patreon is a membership platform that makes it easy for artists and creators to get paid. Ofwel: Patreon is een ledenplatform waardoor artiesten en makers worden betaald voor hun werk. Heel simpel: veel mensen maken dingen waar ze andere mensen blij mee maken en die blij gemaakte mensen betalen de maker daarvoor. Zodat die maker ook brood op de plank heeft en wellicht zelfs wat boter op dat brood. Het woord Patreon komt van het Engelse woord PATRON, waar woordenboeken dit over zeggen:

the patron: de directeur (m) ; de donateur (m) ; de schenker (m) ; de begunstiger (m) ; de beschermheer (m) ; de mecenas (m) ; de patrones (v) ; de patroon
patron: bevorderaar ; voorstander ; beschermheilige ; schutspatroon ; sponsor ; beschermer ; geregelde klant

Mijn pagina op Patreon gebruik ik om van alles te publiceren. Dat kunnen blogs van hier zijn, of vlogs of instructie video’s. Maar ook mijn andere, creatieve, werk: tekeningen, fotobewerkingen en dingen van mijn andere blog. En heel nieuwe dingen die ik eerder nooit deelde. Want ik ben meer dan mijn beroep Ik ben een maker van dingen. Helaas kost dat allemaal een boel tijd en levert het weinig brood op de plank. Ook allerlei dingen die ik maak om jou, mijn lieve lezer en volger, te informeren over borstvoeding en babyverzorging en opvoeding, zijn liefdewerk, oud papier. En als ik dit wil blijven geven zal het wat moeten gaan opbrengen, weet je wel, voor dat dak boven mijn hoofd en een bed en brood op de plank, en zo.

schuld en voeding

Een heel andere mogelijkheid op Patreon is om speciale inhoud te maken voor mijn ondersteuners. Meer en betere instructievideo’s, minicursussen, webinars. Ook VIP previews van komend werk en kijkjes achter de schermen. Meer kunst en experimenteel werk. En … , en … .

Ik heb jullie hulp nodig op al die vlakken. Natuurlijk als donor en benefactor, weldoener. Maar ook als inspiratie: wat wil jij dat ik maak voor jou? Wat zou je graag zien, lezen, beluisteren (Ja? zou je dat ook willen, een podcast?) en leren?

Mijn Patreon zal zo veel mogelijk tweetalig zijn, om ook mensen van buiten het beperkte Nederlandse taalgebied te trekken. Enfin, ga er eens een kijkje nemen, zie wat er nu al staat en bedenk wat er nog zou kunnen komen als ik voldoende financiële ondersteuning krijg. Deel het ook met anderen, laat anderen een kijkje nemen en meedoen.

Heb ik jou eerder ergens mee geholpen? Heb ik je op weg geholpen jouw doelen te bereiken? Ben ik misschien een inspiratie voor jou geweest? Misschien wil je nu mij helpen bij het bereiken van mijn doelen en bij het zijn van mijn inspiratie, mijn muse.

Een promotie video van Patreon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde (desgewenst gesigneerd door Gonneke) of van Kenniscentrum Borstvoeding (desgewenst gesigneerd door Stefan)