Getroffen

My Kids Eating Lunch Under a Blanket in Honor of National Breastfeeding Month « OneGoodDad. null

Deze editie van World Breastfeeding Week heeft veel aandacht gekregen in de sociale media. Twitter en Facebook worden overstroomt met selfies van voedende moeders caught in the act, zowel onbekende als bekende moeders. Het haalde zelfs het nieuws*. Sommige mensen maken er iets heel creatiefs van, zoals de vader van het blog hierboven. HIj wilde laten zien hoe belachelijk het is om van een moeder die haar kind voedt te verlangen dat ze er een doek overheen doet. Precies, dat eet voor geen meter.

Er was ook weer het nodige oproer over dat voeden in het openbaar. In het museum Mauritshuis werd een moeder weggestuurd. Er kwam een storm van protest en de directie heroverwoog het beleid. Ze plaatsten een bericht op Facebook waarin wordt gemeld dat ze voortaan voedende moeders geen haarbreed meer in de weg leggen. Daarnaast zullen ze zorgen voor een aangename afgeschermde ruimte voor moeders die zelf liever onbekeken de borst geven. Goed gedaan! Moeders mogen gewoon als het kunstwerk dat zij samen met hun kind vormen tussen de andere kunstwerken de borst geven.

*) Kijk het hier terug. Herken je de gefilmde moeder? Dat kan kloppen zij figureert ook in het boek Borstvoeding – een handleiding. Bekijk hier een deel van het boek. Te koop via Blurb (dat is waar je de preview bekijkt).

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.