Bloesje

Een aantal jaren geleden in deze tijd van het jaar gepubliceerd, met dank aan inspirerende collegae.

Bloesje

wapens in je bloesje

Inspirerende collega collega Chella Verhoeven (van moedermelknetwerk.nl*) schreef dit: “Dat is een leuke voor Gonneke Van Veldhuizen-Staas blog komende week: Geheime Wapens in je Bloesje…”. Het was de laatste post in een gesprek dat zij begon met een melding van een foto die bij Facebook was gerapporteerd als ‘Graphic Violence’. Het betrof een uitermate bescheiden foto van een kindje aan de borst. Een borst vanaf de bovenkant gezien met een kindje er tegenaan. Geen tepel of zelfs maar tepelhof in het zicht. Een lezer merkte op dat ze dit eerst onder het hoofdstuk porno indeelden, wat ook al overduidelijk onjuist is, maar dat het nu kennelijk als expliciet geweld werd gezien. Een baby aan de borst <=> Geweld. Ziet u de connectie, beste lezer? Ik niet, dus ik antwoordde dat mensen die die associatie krijgen toch wel een zeer duister plekje in hun brein hebben zitten. Uiteindelijk merkte een lezeres op dat zij nooit geweten had dat zij geheime wapens in haar bloes had.

Daar zat ik dan, te midden van de voorbereidingen voor de middernachtelijke lente-evening bloteborstenheksendans om het kampvuur. Van het ene beelddenkersparadijs naar het volgende. Bloesjes vol met geheime wapens. Q van Bond, James Bond is er niks bij. In dat bloesje zitten namelijk honderden minimitrailleurtjes in een zachte, isolerende, geluiddempende verpakking. Een soort super-soakertjes met ingebouwd zelfhervullend vloeistof reservoir. Zeer gewelddadig, want die minimitrailleurtjes hebben een bereik dat vele malen hun eigen lengte overtreft. Er zijn wel experimenten bekend waarin die kleine rakkers tot vijf à tien meter ver schoten. Het richten van de straal is nog niet helemaal uitgevlooid, maar over het algemeen is het gebied groot genoeg om altijd wel ergens raak te schieten.

Ondertussen worden vrouwen die die niet-zo-geheime wapens in hun bloesje inzetten voor het zorgen voor en zogen van hun kinderen (de ultieme en oorspronkelijke en uiteindelijk reden voor het bestaan van voornoemde wapens) gebasht, verjaagd en verguisd. Niet in het begin als het baby’tje nog schattig en heel ieniemienie klein is en moeder nog nauwelijks haar neus en andere uitstekende delen buiten de huisdeur steekt. Dan is het allemaal geweldig en knap en stoer. Maar o-wee als de tijd is aangebroken waarvan men vindt dat het de geëigende tijd is om weer gewoon vrouw te worden en mee te rennen in het sociale leven, dan alsjeblieft de wapens weer opbergen en enkel gebruiken als marketing-wapen. Geen kindjes er meer aan, zelfs niet de suggestie dat er een kindje aan is, of zou kunnen zijn.

Ach, ja, laten we er maar mee lachen, want anders moeten we erom huilen en daarvoor is deze bijna-lente-dag te mooi. Het is te triest voor woorden dat de enige dingen waar sommige lui aan kunnen denken als ze een baby aan de borst zien seks of geweld zijn. De lui zouden in therapie moeten. Een soort anger management cursus of zo.

*) Het Moedermelknetwerk verzorgt de aansluiting tussen donor- en vraagmoeders ten behoeve van baby’s die moedermelk nodig hebben en hun eigen moeder kan daarin niet of onvoldoende voorzien. Ik schreef in het oude en het nieuwe blog meermaals over donormelk.

Nagekomen bericht:

Op Facebook postte collega Mieke deze foto met het bijschrift:
Antwoord op de blog van Gonneke Van Veldhuizen-Staas over geheime wapens in je bloesje: Wapens of mass production LOL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eurolac Lactatiekunde werkt samen met

Het Nieuwe Borstvoeding Boek

Te koop in de webwinkel van Eurolac Lactatiekunde  of van Kenniscentrum Borstvoeding

Moederliefde

Moederliefde is krachtig uniek jouw geschenk aan je kind

wat vind jij moederliefde?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Eurolac Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes